Težak poraz Slobode u Sloveniji

Helios iz Domžala ubjedljiv

Težak poraz Slobode u Sloveniji

A. Čaušević

OKK Sloboda upisala je poraz u petom kolu ABA 2 lige na gostovanju kod Heliosa u Domžalama rezultaom 91:73. 

Ekipa iz Tuzle je bila ravnopravan protivnik u prve dvije četvrtine. Nakon 20 minuta igre bilo je 39:39, da bi u trećoj dionici uslijedio veliki pad bh. predstavnika.

Slovenski tim je treću četvrtinu riješio rezultatom 27:12, da bi u posljednjoj dodatno povećao prednost i potvrdio pobjedu za konačnih 91:73.

Najefikasniji u Slobodi su bili Čampara i Gregg s po 15 poena, a dvocifren učinak su još imali Gegić (13) i Janjić (11).

Helios Domžale kojim je ovo bio treći trijumf u sezoni su do pobjede vodili Florveus sa 18 te dvojac Konjević-Radovčić s po 17 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

ABA 2 liga, 5. kolo:

Helios Domžale - OKK Sloboda 91:73 (22:16; 17:23; 27:12, 25:22)

Top Komentari

crvenituzlak
Trebace ovdje jos 5 igraca kvalitetnih inace nista
1 0
Haresolina
Slobodina navodna pojačanja Rozga i .... , nisu bila ni na klupi. Koliko li su koštali Slobodu ovi diletantski transferi i ko je odgovoran za njih? Ama, zna se jer je ista neznalica i prethodnih godina upropastila sezone.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi