Skandalozno ponašanje zvijezdi Reala i ekspresni otkaz: "To je moja odluka, oni više neće igrati"

Otkriveni razlozi zbog čega su odstranjeni iz ekipe

Skandalozno ponašanje zvijezdi Reala i ekspresni otkaz: "To je moja odluka, oni više neće igrati"

M. Šljivak

Ekipa Real Madrida više neće računati na usluge dvojice igrača prvog tima. Košarkaši Thomas Heurtel i Trey Thompkins su prije nekoliko dana izbačeni iz tima zbog nediscipline, a sada su otkriveni i razlozi zbog čega se to desilo.

Francuz Thomas Heurtel i Amerikanac Trey Thompkins više neće igrati za Real Madrid i s njima je saradnja završena zbog neprofesionalnog pristupa klupskim obavezama.

Trener Kraljeva Pablo Laso ih je prije nekoliko dana udaljio iz prvog tima. Objasnio je razloge što je to učinio.

"Izbacivanje Heurtela i Treya je moja odluka. Moj posao kao trenera je da prepoznam probleme u ekipi. Oni više nisu dio tima i to je odluka tehničke prirode", saopštio je Laso.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CXmSX7pIHWb/[/instagram]

A razlog što Laso na njih više ne računa je opijanje u Atini do ranih jutarnjih sati pred duel s Panathinaikosom u Euroligi.

Oglasi

Grčki mediji tvrde da su Heurtel i Thompkins izašli u grad i tamo su ostali do samog jutra. Iako su partijali na terenu nisu uopšte zakazali.

Francuz je igrao 19 minuta i bio je najefikasniji igrač Reala s 18 poena, dok je Amerikanac zabio osam poena za 21 minut na parketu, ali je tim iz Madrida izgubio meč 87:86.

Laso ih je zatim izbacio i uvjeren je da će tim bez njih mnogo bolje funkcionisati u ostatku sezone.

"Imam potpuno povjerenje u ostatak ekipe. Vjerujem da će preostalih 13 igrača dati sve do sebe i da ćemo do kraja sezone biti tamo gdje želimo", rekao je Laso.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Thomas Heurtel je u Real Madrid došao na početku sezone iz najvećeg rivala Barcelone. Prosječno je ubacivao devet poena po meču u Euroligi i nešto ispod devet (8.6) u ACB ligi.

S druge strane krilni centar Trey Thompkins je već sedam godina član Reala. S ovim klubom je osvojio sve. Amerikanac je ove sezone na prosjeku od preko pet poena po meču.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Tako se to radi u velikim klubovima, ni jedan igrac nije veci od kluba i da se nesto moli...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi