Tijesan poraz Igokee od Limogesa
Foto: championsleague.basketball

Naš prvak odigrao odličnu utakmicu

Tijesan poraz Igokee od Limogesa

Košarkaši Igokee poraženi su večeras u Francuskoj od Limogesa u prvom kolu košarkaške Lige prvaka. 

U odličnom svjetlu predstavio se bh. prvak na ovom teškom gostovanju. 

Domaći tim je nešto bolje otvorio susret a u tim trenutcima dominirao je najbolji igrač Limogesa Boutsiele. Ipak, kako je odmicalo vrijeme u prvoj četvrtini Igokea je uspjela uhvatiti riram te na kraju prvog perioda imati prednost od pola koša. Drugu četvrtinu Limoges je otvorio serijom 7-0, no Igosi još bolje odgovaraju i prave svoju seriju od 10:0 i na veliki odmor idu s prednošću od 41:38. 

Nastavila je Igokea dobro igrati i u nastavku te u jednom momentu došla i do 7 poena prednosti. Ipak, zadnju četvrtinu je na semaforu dočekao rezultat 61:62. Do kraja susreta viđena je velika borba. Povela je Igokea sa 73:72, no snage za više nije bilo. Boutsiele je bio nezaustavljiv, pa su na kraju domaći slavili rezultatom 80:75, puno teće od očekivanog. 

Boutsiele je zabio 25 poena dok je Scrubb dodao 17. Clemmons je sa 17 predvodio Igokeu, 12 je postigao Nikola Jovanović. Edin Atić postigao je 9 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi