Težak poraz Igokee u Turskoj
FOTO: FIBA

FIBA Liga prvaka

Težak poraz Igokee u Turskoj

Haris Zilić

Košarkaši Igokee iza sebe imaju katastrofalnu sezonu u FIBA Ligi prvaka, Igosi su u utakmici petog kola doživjeli i peti poraz u grupi H.

Igokea je danas u gostima kod turskog Tofasa poražena ubjedljivim rezultatom 99:65.

Ovaj poraz znači da je bh. predstavnik kolo prije kraja grupne faze izgubio sve šanse za plasman u drugi krug.

U večerašnjem susretu Tofas je od samog početka utakmice bio bolji rival i iz minute i minut povećavao prednost do konačnih +34.

Kod Tofasa Maye je bio zapažen sa 19 poena i sedam skokova, 18 poena je ubacio Homesley.

U redovima Igokee Milosavljević je ubacio 13 poena, dodao četiri soka i četiri asistencije, dok je Atić susret završio sa 12 poena, pet skokova i sedam asistenicja.

Oglasi

Igokea je zakovana za fenjer grupe H uz omjer 0-5, Tofas je trećeplasirani s omjerom 2-3 i osigurao je šesnaestinu finala Lige prvaka.

U posljednjem šestom kolu Igokea će 20. decembra dočekati lidera grupe italijansku Tortonu u utakmici bez rezultatskog značaja.

FIBA Liga prvaka, 5. kolo, grupa H:

Tofas - Igokea  99:65  (18:11, 28:19, 27:17, 26:18) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi