Tomić nakon pobjede u derbiju: Dobili smo tabletu za smirenje i počeli da igramo kako treba

Crvena Zvezda slavila pred svojim navijačima

Tomić nakon pobjede u derbiju: Dobili smo tabletu za smirenje i počeli da igramo kako treba

S. Mlaćo

Crvena Zvezda je večeras pred više od 7.000 navijača savladla KK Budućnost. Bilo je 86:72, a derbi kola ABA lige ponudio je mnogo uzbuđenja.

Budućnost je imala vodstvo 63:55, a onda se Zvezda budi i dolaze do izjednačenja 63:63.

Zvezda je i dalje prva, te sada ima skor 13:0, dok je Budućnost na 8:5. Trener Beograđana Milan Tomić mogao je biti zadovoljan nakon meča.

"Očekivali smo tešku utakmicu, rekao sam to već. Budućnost je evroligaška ekipa, ako pogledate ko tamo igra, nije to samo Evroliga, nego NBA liga. Čestitam mojim igračima na hrabroj i dobroj utakmici. U jednom trenutku igrali smo kao da se utakmica završava utakmica u trećoj, a ne četvrtoj četvrtini. Poslije tog ludila, kao da smo dobili tabletu za smirenje, i počeli da igramo onako kako treba. Pred nama je i Top 16 Evrokupa, ovakvih utakmica će biti još. Trebalo je naći psihičke snage i vratiti se, a ovi momci tu snagu imaju", jasan je bio Tomić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi