Toni Katić pojačao Cibonu
Katić je posljednje četiri kodine igrao za Cedevitu

Potpisao ugovor na jednu godinu

Toni Katić pojačao Cibonu

S. Pašalić

Ekipa Cibone je pronašla pojačanje na poziciji playmakera za nastavak sezone.

Zagrebački blub je doveo nekadašnjeg igrača Širokog Brijega, Tonija Katića koji je potpisao ugovor na jednu godinu.

Katić je dvije sezone igrao u Širokom, a posljednje četiri godine je igrao za Cedevitu i prošle sezone je odigrao 20 utakmica u ABA ligi za ovaj tim te je imao prosjek od 5.2 poena i 2.8 asistencije po utakmici.

"Toni je igrač koji daje sigurnost i stabilnost. Mlad je, a opet iskusan. Da ga nisu pratile povrede kroz karijeru, zasigurno bi bio jedan od najboljih playmakera u Hrvatskoj. Očekujem da će nam donijeti sigurnost u igri", rekao je trener Cibone Ivan Velić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Toni Katić je također bio zadovoljan nakon potpisa za Cibonu.

"Sretan sam što dolazim i posebno mi je drago da ću opet sarađivati s trenerom Velićem s obzirom da smo jako dobro sarađivali dok sam bio u Širokom. Znam cijelu ekipu i baš zbog toga mislim da ću se uklopiti vrlo brzo. Jedva čekam da dođem i da krenemo raditi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi