TOP 10 poteza Eurolige

TOP 10 poteza Eurolige

Utakmicama 14. kola završeno je takmičenje u TOP 16 fazi Eurolige. Osam ekipa izborilo je plasman u narednu rundu takmičenja, a već početkom naredne sedmice na programu će biti prvi mečevi četvrtfinala.

Što se tiče posljednjeg kola grupne faze, većina mečeva bila je bez rezutatskog značaja, tako da su i igrači imali više prostora za opušteniju igru i dosta atraktivnih poteza. U mnoštvu dobrih, Euroliga je odabrala 10 najboljih. 

Prvo mjesto pripalo je košarkašu Bamberga Dariusu Milleru, koji je pogodio nevjerovatnu trojku u posljednjoj sekundi prvog poluvremena. Na drugoj poziciji našlo se zakucavanje Hakima Warricka, dok je treće mjesto rezervisano za akrobaciju Jamesa Gista. U TOP 10 našao se i srbijanski reprezentativac Miloš Teodosić sa sjajnom asistencijom, kao i Joey Dorsey sa spektakularnom blokadom.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi