Shengelia: Odlazak u CSKA nije bila najbolja odluka

Gruzijac otvorio dušu

Shengelia: Odlazak u CSKA nije bila najbolja odluka

E. Dindić

Zbog sankcija  koje su  snašle sve klubove iz Rusije, čini se da je košarkaška sekcija  CSKA iz Moskve zapala u najveće probleme. Veliki broj kvalitetnih košarkaša odlučio je da digne sidro iz Moskve, te sreću potraži u drugim klubovima. 

Sigurno onaj zbog kojeg najviše žale u timu iz Moskve je Tornike Shengelia sjajni košarkaš iz Gruzije koji je bio jedna od glavnih okosnica ovog tima.

Preselio se u Italiju gdje će igrati za Virtus do kraja sezone, a konačno je odlučio i da progovori zašto je otisao iz Rusije.

"Svi govore da je to bila teška odluka ali nije. Prije svega, osjetio sam da je moja porodica ugrožena, iako rat nije bio u Moskvi. Kada je rat u pitanju nikada ne znaš što može da se dogodi.Sve se može promijeniti u jednoj sekundi. Na kraju najbolja odluka je bila da odem", rekao je Shengelia te dodao:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Činjenica da sam iz Gruzije dosta je uticala na moju odluku. Mnogi se pitaju zašto sam uopšte išao u CSKA, ali ja nisam pristao na ugovor sve dok nisu ubacili stavku da mogu da igram za reprezentaciju Gruzije. To je za mene bilo vrlo bitno i tek kada su to ispunili pristao sam da potpišem ugovor.

"Sada shvatam da nije bila najbolja odluka da odem u CSKA. Moram da naglasim da su se svi u klubu trudili da se osjećam komotno, ali jednostavno to nisam bio ja. Davao sam sve od sebe, ali jednostavno nisam bio emotivno tamo", završio je svoje izlaganje Shengelia. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi