Trbić: Široki i mi igramo slično, bit će dobra utakmica

Trener Sparsa za SportSport.ba

Trbić: Široki i mi igramo slično, bit će dobra utakmica

E. Škorić

Sparsi će za vikend ugostiti ekipu Širokog Brijega u derbiju kola.

Široki je u posljednja dva kola srušio Kakanj i Zrinjskim onim nevjerovatnim poenima sa zvukom sirene, a sada im slijedi gostovanje kod Sparsa u Sarajevu.

Sparsi su također u dobrom ritmu i trener Marko Trbić vjeruje u novi trijumf njegovih izabranika, ali zna da neće biti lako.

"Iskreno se nadam da možemo nastaviti dobru seriju. Široki igra dobro u posljednje vrijemem dobili su Kakanj i Zrinjski, a to ne mogu svi u ovoj ligi. Dobar su i mlad, poletan tim, još sada kada je pojačan Amerikancem... Mada, i mi smo u dobrom ritmu, očekujem jednu jako energičnu i kvalitetnu utakmicu", kazao je Trbić za SportSport.ba, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Mislim da će ključ biti kontrola utakmice. Igramo slično, tako da će onaj ko preuzme kontorlu nad utakmicom vjerovatno i doći do pobjede, ali očekujem stvarno puno energije na svakom dijelu parketa".

"Liga je dosta izjednačena, dosta kvalitetnih ekipa, mada mislim da je dosad Zrinjski najviše pokazao. Što se tiče priče o prvaku BiH, nerealno je pričati o tome pored ovakve Igokee", zaključio je Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi