NBA zvijezda će postati otac svom bratu

I to je moguće

NBA zvijezda će postati otac svom bratu

E. Škorić

Američki košarkaš Tristan Thompson (32) naći će se u neobičnoj ulozi, makar pravno, pošto će postati otac svom mlađem bratu.

Prije šest mjeseci majka Tristana Thompsona umrla je od srčanog udara. Sada je NBA zvijezda prijavljena da postane skrbnik svog 17-godišnjeg brata Amarija.

"Njegovo zdravstveno stanje ga čini nesposobnim da se brine sam o sebi", napisao je Tristan Thompson u prijavi.

Amari ima epilepsiju i druge medicinske dijagnoze koje znače da mu je potrebna podrška 24 sata dnevno. Otac im je ranije napustio porodicu, a Tristan se brine o malom bratu otkako je njihova majka Andrea iznenada preminula u januaru početkom ove godine.

Prema američkim magazinima TMZ-u i Peopleu, Tristan je podnio potrebne dokumente sudu u Kaliforniji.

Oglasi

“Imenovanje posebno imenovanog skrbnika za Amarija je neophodno kako bi se osiguralo da neko preuzme odgovornost i zadovolji njegove osnovne potrebe. Osim toga, Amari će sudjelovati u nasljedstvu svoje nedavno preminule majke i bez skrbnika neće moći raspolagati tim novcem”, naveo je Thompson.

Dokumenti također pokazuju da je iznos koji će Amari naslijediti 103.475 dolara. Tristan Thompson već je otac četvero djece koje je dobio s tri različite žene. Ima dvoje djece True (5) i Tatum (1) s reality zvijezdom Khloe Kardashian, ali više nisu zajedno.

Tristan Thompson u NBA ligi igra od 2011. godine, ali je trenutno slobodan, odnosno bez kluba. Posljednji meč odigrao je za Los Angeles Lakerse u maju 2023. g odine protiv Denvera.

Centar koji je rođen u Bramptonu i koji je ponikao na Univerzitetu Texas u karijeru je igrao za Sacramento Kingse, Chicago Bullse, Boston Celticse, a najviše vremena, čak devet sezona, proveo je u Cleveland Cavaliersima s kojima je osvojio i naslov NBA prvaka.

Iako je zahvalan košarkaš, čseto je u centru skandala zbog prethodne veze sa jednom od sestara Kardashian. Ona je bila samo jedna u nizu njegovih djevojaka, a nek su ga tužile za pravo bogatstvo.

Maralee Nichols je tražila alimentaciju od 47.000 dolara mjesečno i da joj se isplati svi advokatski troškovi koji su prešli milion dolara, pošto je Tristan otac njenog sina Thea.

"Theo (sin) i ja živimo s mnogo manjim standardom u odnosu na Tristana. Trošila sam mjesečno 2.000 dolara na hranu i 3.500 dolara na odjeću. Činila sam sve da troškove smanjim jer sam prije trudnoće na odje trošila više od 5.000 dolara. S djetetom sam otišla živjeti u stan kojeg dijelim s cimerom", saopštila je u tužbenom zahtjevu Marlaee.

Top Komentari

Procitajte citav clanak pa onda komentarisite hajvani glupi, nemojte komentarisati na osnovu naslova.
1 0
snupi
Nesto najgluplje sto sam do sada procitao.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi