Trojka Micova sa sirenom odvela Armani do slavlja u Valenciji

Utakmica se igrala bez gledatelja

Trojka Micova sa sirenom odvela Armani do slavlja u Valenciji

Armani je večeras u praznoj dvorani "La Fonteta" uspio nakon produžetka slaviti protiv Valencie rezultatom 83:81. 

I to ne na bilo kakav način. Trojka za pobjedu Vladimira Micova napustila je njegovu ruku točno desetinku prije isteka vremena, te kao takva bila potpuno regularna i pocijepala mrežu koša Valencije za veliko slavlje njegovih suigrača. 

Ova dramatična utakmica otišla je u produžetak nakon što je Valencia sustigla -8 s poluvremena koje je Armani osigurao nakon prvih 20 minuta. Prvo je Armani propustio pobjedu u regularnom vremenu nakon što je imao 5 razlike na minutu do kraja utakmice, no faul/koš Abaldea te lobodna bacanja Dubljevića odveli su utakmicu u produžetak.

Tamo je Valencia imala +4 na 30 sekundi do kraja, no ni to joj nije bilo dovoljno. Trojka Rodrigueza dovela je Talijane na 8 sekundi do kraja na samo -1 a faul su napravili na Colomu koji je promašio oba slobodna bacanja i za tih 8 sekundi Rodriguez je preveo loptu, pronašao Micova koji pogađa trojku koja sa zvukom sirene odnosi Valenciju pobjedu iz ruku. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Abalde s 21 košem te Dubljević s 19 bili su najbolji kod domaćina, a Rodriguez sa 16 i heroj Micov s 13 kod Armanija. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi