U dramatičnom finišu Mega pobijedila Cibonu
Foto: ABA

Nenadano dobar otpor Zagrepčana

U dramatičnom finišu Mega pobijedila Cibonu

Momčad Mega Soccer Bet nakon velike i neočekivane drame pobijedila je Cibonu u svojoj dvorani na Novom Beogradu u 16. kolu ABA lige rezultatom 72:71. 

Trenutna forma ove dvije ekipe sugerirala je to da će beogradski tim u ovoj utakmici slaviti bez problema no košarka nije uzalud jedan od najnepredvidljivijih sportova. 

Pokazala je Cibona u prvom poluvremenu da je u dvoranu 'Ranko Žeravica' skupo prodati kožu. Iako je sredinom 2/4 Mega otišla na 11 koševa viška, serijom koju je inicirao Mateo Drežnjak Zagrepčani u sjajnom finišu dolaze na sami egal. Nastavak je donio potpuno izjednačenu košarku a da je na kraju slavila Cibona ne bi bilo nimalo nezasluženo. Ustvari, Zagrepčani su imali veliku priliku za to. Oko šest sekundi prije kraja pri rezultatu 72:70 za Mgu fauliran je mladi Roko Prkačin. Sin slavnoga Nikše je pogodio prvo bacanje, promašio drugo no uhvatio vlastiti promašaj i iz relativno lake situacije promašio pobjedu za svoj tim. 

Kod Mege su kao i obično najbolji bili Petrušev s 20 i Simonović s 20 poena, dok su u ovoj drami Cibonu predvodili Prkačin sa 17 i Drežnjak s 15 poena dok je solidan bio još jedan bivši košarkaš Širokog Josip Bilinovac.

Top Komentari

pero98
Sami sebe su dobili, imali su šansu pobjedit. Previše promašenih slobodnih bacanja kao i ziceri su koštali Cibonu pobjede.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi