U KK Iskra razočarani: Velike su šanse da nećemo igrati A-1 ligu

Kovačević sasvim otvoreno govorio o problemima

U KK Iskra razočarani: Velike su šanse da nećemo igrati A-1 ligu

S. Mlaćo

Teška situacija vlada u KK Iskra Bugojno. Bugojanci bi uskoro trebali startati sa pripremama za A-1 ligu, ali sve je za sada pod velikim znakom pitanja.

Finansije su naravno najveći problem, te nije sigurno da ćemo ovaj tim gledati u novoj sezoni A-1 lige. Priznao je to i glavni trener Mujo Kovačević koji je sasvim otvoreno govorio za SportSport.ba.

"Sklopljena je veoma dobra ekipa, ostali su igrači od prošle sezone, vratio se Tunović, dogovor je bio da dovedemo i Babića iz Prozora, ali vjerovatno od toga neće biti ništa. Mi smo jedini klub u A-1 ligi gdje su igrači i trener bez ikakvih naknada, te sam ja odlučio da stanem ispred igrača i da kažem da niko od njih neće igrati bez odgovarajuće naknade. Bili smo na sastanku sa načelnikom, nešto novca je prebačeno, ali nije to dovoljno da igračima možemo garantovati da će sve biti ispoštovano. Mislim da su velike šanse da nećemo igrati A-1 ligu", kaže Kovačević.

Za vikend će biti jasnija situacija.

"Imamo taj još jedan sastanak Upravnog odbora za vikend i sve će biti definisano.Pojedini klubovi su stupili u kontakte sa našim igračima, ali su isti i pored tih ponuda voljni da ostanu u našem klubu za mnogo slabije uslove".

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

A-1 liga će startati sredinom desetog mjeseca ove godine, a Kovačevića smo upitali šta će se desiti ukoliko tim iz Bugojna ne bude igrao A-1 ligu.

"Sa juniorima i nekim domaćim igračima bi igrali A-2 ligu".

Top Komentari

Gari Garinča
Ovo je strašno, bugojanski ljubitelji sporta se pitaju dokle će aktuelna općinska vlast ići sa uništavanjem sportskih ekipa ( nogomet, košarka, rukomet, itd. ). Ako se nešto ne promjeni vrijeme je za radikalne poteze.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti