U Turskoj ni košarka nije stala, Nunnaly dijelio 'asistencije koje život znače'

Amerikanac oduševio mnoge

U Turskoj ni košarka nije stala, Nunnaly dijelio 'asistencije koje život znače'

S. Grebović

Turska je jedna od rijetkih zemalja koja nije prekinula ni fudbalsko, ali ni košarkaško prvenstvo zbog pandemije koronavirusa.

Zaraza koja ovih dana hara svijetom prekinula je gotovo sva velika sportska takmičenja.

Ipak, to nije slučaj sa Turskom u kojoj se i dalje igra, ali pred praznim tribinama. Jutros je nastavljeno i 23. kolo košarkaške Superlige ove zemlje utakmicom između Bursaspora i Besiktasa u kojoj je domaći tim slavio sa 98:87.

U drugoj utakmici dana Fenerbahce je također u praznoj Ulker Areni odmjerio snage sa Tofašom kojeg je nadigrao sa 84:75 i tako ubilježio i 18. pobjedu u sezoni.

Pobjednički sastav predvodio je Francuz Nando De Colo sa 19 poena, 14 je dodao Mahmatoglu, dok su po 12 su ubacili Veseli i Cadan. U poraženom taboru bolji od ostalih bio je Ermis sa 14 poena.

Inače, košarkaš domaće ekipe James Nunnally zbog povrede nije bio u protokolu za ovaj susret, ali je ipak našao načina da pomogne svojim saigračima.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Amerikanac je prije početka susreta kolegama iz ekipe dijelio dezinfekcioni gel, kako bi se na taj način što bolje zaštitili od koronavirusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi