Bruka, šamar, poniženje: Gruzija je osramotila bh. kadete i našu košarku gurnula na evropsko dno
FOTO: FIBA

Alarm za KSBiH!

Bruka, šamar, poniženje: Gruzija je osramotila bh. kadete i našu košarku gurnula na evropsko dno

Haris Zilić

Omladinska košarka u Bosni i Hercegovini je u opasnom stagniranju i ako se stanje ne popravi drastično, mogli bi biti u samom dnu evropske košarke, a danas je stigao novi šamar u Rumuniji.

U drugom kolu Eurobasketa B divizije kadetska U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak i sramotan poraz.

Bolji od naše selekcije bili su reprezentativci Gruzije rezultatom 90:61!

Gruzicji su od samog početka meča diktirali tempo igre, a u pojedinim momentima naši momci kao da nisu bili prisutni na parketu.

Gruziju je do trijumfa predvodio Bakhtadze sa 22 poena i šest skokova, 15 poena je ubacio Tsagereishvili.

Kod naše selekcije najefikansiji je bio Milovanović sa 12 poena, Manojlović je dodao deset.

Oglasi

Selektor Ninić je tako sa našim momcima Eurobasket B divizje otvorio sa dva ubjedljiva poraza od Islanda i gruzije.

Reprezentacija koja je prije osam godina bila kadetski prvak Evrope i koja je bila četvrta u Evropi u konkurenciji juniora danas doživljava alarmantne padove.

Juniori su završili na 13. mjestu u B diviziji, a pitanje je gdje će kadeti završiti.

Ako ovo ne bude alarm za sve čelnike KSBiH, onda se moramo zapitati ko i kako vodi jedan od najtrofejnijih i najpopularnijih sportova u Bosni i Hercegovini koji je našu državu kao nezavisnu stavio na mapu sportske Evrope i svijeta 1993. godine.

Skoro smo na dnu!

Top Komentari

Slana_carsija
Dobar ovaj selektor! Baš obavlja posao
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi