Budućnost bh. košarke je zabrinjavajuća, a to govori i rezultat iz Rumunije

Kadeti poraženi od Islanda

Budućnost bh. košarke je zabrinjavajuća, a to govori i rezultat iz Rumunije

Midhat Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovina poražena je u 1. kolu Evropskog prventva B divizije koje se igra u Rumuniji. Bolja od bh. selekcije bila je ekipa Islanda rezultatom 73:62.

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom je otvorila nastup na Evropskom prvenstvu B divizije u Rumuniji. Island je danas bio bolji rezultatom 73:62.

BiH je na poluvremenu imala prednost od tri poena (33:30), ali je izabranike Slobodana Ninića koštala očajna igra u trećoj dionici.

Ovaj period bh. tim gubi 24:12. To se ispostavilo ka presudno i Island je potom završio posao, te je došao do trijumfa.

Mladi Islanđanin Kristofer Bjorgvinsson je s 26 poena bio nezaustavljiv po bh. selekciju u čijim redovima je Uroš Grahovac bio najefikasniji s 15 poena.

Oglasi

Statistika mladih bh. košarkaša je izgledala ovako: Grahovac 15, Milovanović 3, Vujanović, Korlatović 11, Nurkić 4, Jašarević 4, Vučenović 11, Hodović 9, Manojlović, Bevanda 2, Marković 2, Bulajić 1.

Selekcija BiH sutra igra protiv Gruzije, a zatim slijede dueli s domaćinom Rumunijom i Austrijom.

Budućnost bh. košarke ne obećava previše. Kadeti izgledaju skromno na parketu u B diviziji, baš kao što je to bio i slučaj s juniorima koji su u B diviziji osvojili 14. mjesto i nagradu za fair play.

Nekada su omladinske selekcije naše zemlje na turnire dolazile i kao favoriti, no apsolutni nerad prethodnih godina i sumnjiva dešavanja oko mladih selekcija napravile su popriličan haos.

Ostaje nam samo da se nadamo boljim vremenima.

Top Komentari

Slana_carsija
Kako će biti dobro, kad ovo smeće od selektora nije pozvao onog malog što daje po 40 koševa po utakmici. Red je bio da pravislavac bude selektor, a njegov zadatak je da uništi reprezentaciju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi