Uroš Luković MVP ABA lige za februar
Foto: ABA

Priznanje za košarkaša Mornara

Uroš Luković MVP ABA lige za februar

M. Šljivak

Centar Mornara iz Bara Uroš Luković izabran je za najkorisnijeg igrača ABA lige za mjesec februar.

Sjajni centar u timu iz Bara igra vjerovatno najbolju košarku u karijeri. U ovom mjesecu je na prosjeku od 19 poena i osam skokova po meču uz ukupni index korisnosti od 28.5, što mu je na kraju donijelo MVP titulu.

Luković sa Mornarom krupnim koracima grabi ka završnom turniru lige. Gotovo je izvjedno da će ovaj tim tamo i igrati, a Luković je bez dileme jedan od najboljih centara lige.

Ove sezone 28-godišnji košarkaš je na prosjeku od 14 poena i gotovo osam skokova po meč, a nastupio je u svih 20 utakmica.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Mornar je trenutno četvrti tim ABA lige sa prosjekom od 12 pobjeda i osam poraza i imaju dvije pobjede više od petoplasiranog Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti