Uspješno održan minibasket festival u Mostaru

Akcija za svaku pohvalu

Uspješno održan minibasket festival u Mostaru

O. Lekić

Košarkaška akademija Herceg Bosne i KS Herceg Bosne u suradnji s košarkaškim klubovima HKK Zrinjski i HŽKK Zrinjski 2010, uspješno su organizirali „Mini basket festival Mostar 2019“. 

Nastupilo je oko 350 mladih igrača i igračica rođenih 2006 i mlađih, iz 23 kluba koji djeluju pod okriljem KS Herceg Bosne.

Festival je započeo mimohodom svih sudionika ulicama grada Mostara. Tokom cjelodnevnog boravka, na uređenim vanjskim košarkaškim igralištima, takmičilo se trinaest muških i deset ženskih košarkaških klubova iz Busovače, Viteza, Rame, Livna, Tomislavgrada, Posušja, Ljubuškog, Širokog Brijega, Mostara, Čitluka, Čapljine, Gruda.

Pored samog takmičenja mladi igrači i igračice imali su priliku upoznati i kulturno povijesne znamenitosti grada Mostara.

U kategoriji djevojčica drugo mjesto zauzele su djevojčice iz ŽKK Livno, a prvo mjesto djevojčice iz HŽKK Brotnjo.

U kategoriji dječaka drugo mjesto osvojili su dječaci HKK Posušje, a pobijedili su dječaci Hrvatskog košarkaškog kluba Široki. Najboljima su uručene medalje i pehari.

Na kraju su organizatori zahvalili svim dobrim ljudima s izraženim osjećajem društvene odgovornosti koji prepoznaju i podupiru ovakve akcije.

Potražite više informacija na temu 1. liga HB:

Košarkaška akademija Herceg-Bosne i KS Herceg Bosne nastavljaju i dalje svoju košarkašku priču koju će dogodine ispričati u nekom drugom gradu u Bosni i Hercegovini.

Top Komentari

Grohot
jel praljak suno jednu brzinsku
2 0
nightcry
šta su im rekli ko je srušio most ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi