Utah slavio u Denveru, Bullsi bolji od Oklahome

Odigrano pet susreta u NBA

Utah slavio u Denveru, Bullsi bolji od Oklahome

U noći sa četvrtka na petak odigrano je pet susreta košarkaške NBA lige. 

Košarkaši Chicago Bullsa na domaćem parketu savladali su Oklahomu rezultatom 104:98. Ključna za pobjedu bila je treća četvrtina, koju su Chicago Bullsi okončali u svoju korist sa 11 koševa razlike i na kraju zasluženo slavili. 

Chicago Bullse do pobjede su vodili Rose sa 29 i Butler sa 26 ubačenih poena, dok je u redovima Oklahome najefikasniji bio Durant. 

Do pobjede su došli Portland Trail Blazersi, koji su su u svojoj dvorani savladali Memphis Grizzliese rezultatom 115:96. Kod domaćina Lillard je bio najbolji sa 27 ubačen poena, a devet manje na drugoj strani imao je Lee. 

U fantastičnom susretu Miami Heat savladao je Minnseotu Timberwolves sa 96:84. Miami Heat do pobjede su vodili Wade sa 25 i Dragič sa 18 ubačenih poena, dok su u poraženoj momčadi bolji od ostalih bili Muhammad i Martin sa 14 poena. 

Denver Nuggets pred svojim navijačima poraženi su od Utah Jazza rezultatom 96:84. Najzaslužniji za trijumf gostiju bio je Hayward sa 20 ubačenih poena, a u redovima Denvera najviše se istaknuo italijanski košarkaš Gallinari sa 18 poena. 

Novi poraz Dallas Mavericksi upisali su protiv Charlotte Hornetsa. Konačan rezultat glasio je 108:94, a fantastičnu partiju u pobjedi gostiju pružio je Jefferson sa 31 ubačenim poenom, dok je na drugoj strani Williams ubacio 16 manje. 

NBA liga:

Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 104:98
Minnesota Timberwolves - Miami Heat 84:96
Dallas Mavericks - Charlotte Hornets 94:108
Denver Nuggets - Utah Jazz 84:96
Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 115:96

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije