Valencia nastavila niz i u Sankt Petersburgu

Druga pobjeda u tri dana na ruskom tlu

Valencia nastavila niz i u Sankt Petersburgu

Košarkaši španjolske Valencie nastavili su niz odličnih partija savladavši večeras u Sankt Petersburgu Zenit u okviru 20. kola Eurolige 86:81. 

Nakon što su u utorak šokirali Khimki, košarkaši Valencije su pobjednički promarširali kroz još jedan ruski grad. 

Nakon što su i nakon prvog poluvremena imali prednost od 4 koša razlike, Španjolci su susret uspjeli prelomiti u trećem periodu u kojem su odigrali fantastičnu obranu te ruski tim zadržali na samo 9 poena dok je Valencia zabila 17. 

Istini za volju, uspio se Zenit u posljednjim minutama utakmice približiti na samo jedan posjed razlike (81:84) ali je u ključnom napadu Albicy napravio faul na Van Rossomu koji je s linije slobodnih bacanja zapečatio sudbinu ruskog tima i postavio konačnih 86:81. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ove posljednje pobjede Valencie tim su veće jer u njima ne nastupa daleko najbolji košarkaš Španjolaca Bojan Dubljević. U njegovom odsustvu Marinković je postigao 14 koševa, a Motum je dodao dva manje. 

Albicy je s 18 koševa bio najbolji kod Zenita dok je Zubkov dodao 13 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi