Valencia ne želi A licencu Eurolige

Španski klub ne želi poziv u Euroligu ako nije zaslužen

Valencia ne želi A licencu Eurolige

Potpredsjednik Valencije Paco Raga je danas poručio da njegov klub ne bi prihvatio A licencu Eruolige, čak i kada bi ista sitgla na adresu Šišmiša.

Pojavile su se špekulacije da bi Valencia mogla dobit pozivnicu najelitnijeg košarkaškog klupskog takmičenja za neku od narednih sezona, ali španski klub nije zainteresovan za istu.

Valencija je prošle sezone došla do titule prvaka Španije, a u ovoj sezoni je pružala solidne partije u Euroligi. Ipak, od odbrane titule u Španiji neće biti ništa, a neće biti ni Valencije u narednoj sezoni Eurolige, dok se čini i da su u klubu nezadovoljni načinom na koji se biraju ekipe za učešće u ovom takmičenju.

Naime, u Valenciji smatraju da se nastupi u Euroligi trebaju izboriti isključivo na osnovu rezultata, a ne odabirom čelnika ove organizacije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Želimo da igramo u Euroligi na osvovu naših dostignuća na terenu. Ne želimo A licencu, ali ovom prilikom moram biti jasan i reći da nam nije ni nuđena. Međutim, ukoliko bi nam bila ponuđena, odbili bismo je", poručio je Paco Raga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti