Varupa: Imamo mnogo motiva da se osvetimo za poraz iz prvog dijela sezone
Centar Zeničana očekuje tešku utakmicu, ali i novu pobjedu svog tima na domaćem terenu

OKK Čelik dočekuje KK Borac

Varupa: Imamo mnogo motiva da se osvetimo za poraz iz prvog dijela sezone

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sutra će u zeničkoj Areni u okviru 25.kola lige BiH za košarkaše dočekati ekipu Borca.

Bit će to derbi starih rivala u kojem gostima odgovara samo pobjeda, kako bi ostali u igri za plasman za Ligu 6. Ipak Zeničani ove sezone igraju sjajno na svome terenu, te žele još jednu pobjedu kod kuće, pred posljednje kolo i gostovanje Sparsu.

Jedan od igrača koji ove sezone nema veliku minutažu, za razliku od prethodnih, ali je član ekipe koja ove sezone igra odlično. Namik Varupa centar Zeničana najavio je sutrašnji duel protiv Borca.

"Sutra nas očekuje teška utakmica s jednom od najboljih ekipa u ligi sa mnogo kvalitetnih pojedinaca. Iako smo osigurali Ligu , za nas je ovo vrlo bitna utakmica jer se na neki način želimo revanširati Borcu za poraz u finišu meča u prvom meču u Banja Luci. Cijelu sedmicu smo fokusirani na utakmicu, pojedinačno smo svi dobili zadatke koje ćemo pokušati ispuniti. Zdravstveni bilten je odličan, ekipi se na zadnjim treninzima vratio i Dedić, nakon duže pauze i to nas je dodatno pojačalo i motiviralo za pobjedu u sutrašnjem meču", kazao je Varupa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Čelik trenutno je na omjeru od 14 pobjeda i osam poraza, dok je Borac na omjeru od 11 pobjeda i 10 poraza. Sutrašnja utakmica u zeničkoj Areni igra se od 17 sati, naravno zbog epidemiološke situacije bez prisustva publike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi