Micić zbunio javnost misterioznom izjavom, a onda objašnjeno zašto nije igrao

Kokoškov se otkrio

Micić zbunio javnost misterioznom izjavom, a onda objašnjeno zašto nije igrao

E. Čaušević

Košarkaši Srbije nisu uspjeli da se plasiraju na Olimpijske igre.

Srbi su igrali sinoć u finalu kvalifikacija za Olimpijske igre, ali su doživjeli neočekivan poraz od selekcije Italije koja je očitala lekciju našim susjedima u beogradskoj Areni.

Nakon utakmice košarkaši Srbije našli su se na udaru žestokih kritika, a to se posebno odnosi na Vasu Micića koji uopšte nije igrao u drugom poluvremenu ove utakmice.

Micić se nakon meča pojavio ispred novinara kako bi dao izjavu, te je misteriozno poručio da će uskoro biti poznato zašto nije igrao.

"Težak poraz za sve nas. Neočekivana situacija koja se desila meni lično, ali nije sada vrijeme za to. Italijani su igrali odlično, čestitam im", rekao je Micić.

Jedan od novinara pitao je da li je u pitanju neka povreda, a Micić je samo kratko odgovorio: "Čuće se".

Međutim, selektor ovog tima Igor Kokoškov dao je objašnjenje zašto Micić nije igrao, a srbijanskoj javnosti nakon toga nije jasno zašto sam košarkaš jednostavno nije otkrio da je u pitanju povreda.

"Sve je bilo ok. On je bio dio priprema za meč, uvrstio sam ga u startnu petorku i nisam ga vidio, nije bio spreman da počne utakmicu, pa sam stavio Avramovića da počne utakmicu".

"Očigledno ima nekih medicinskih problema i morao je da otrči u svlačionicu, tako da smo počeli utakmicu sa drugačijom grupom. Imao je neki medicinski problem, ali mi on nije poznat, jer ja nisam doktor i to je bio razlog zbog kojeg je igrao samo 14 minuta", objasnio je selektor Srbije.

Očito je da MVP Eurolige nije htio rizikovati neku ozbiljniju povredu, ali mediji u Srbiji navode da je jednostavno trebao reći šta se desilo, te da nije bilo potrebe za nekim misterioznim izjavama.

Promo

Top Komentari

K79
Imao je neki medicinski problem, ali mi on nije poznat, jer ja nisam doktor i to je bio razlog zbog kojeg je igrao?! A možda da si ga jednostavno pitao #Micicu sta ti je # ? Možda bi ti i rekao i misterija bi bila riješena jbt
2 0
stranputica
Jel istina, da je nije bilo mjesta za njega jer je Teodosić MORAO igrati? Pozdrav!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi