FIBA zbog ruskog napada na Ukrajinu promijenila sudiju za meč Litvanija - BiH

Bjelorusa zamijenio Španac

FIBA zbog ruskog napada na Ukrajinu promijenila sudiju za meč Litvanija - BiH

M. Šljivak

Bjeloruski sudija Andrei Sharapa neće suditi meč kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo između Litvanije i Bosne i Hercegovine.

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) dobila je zahtjev Košarkaškog saveza Litvanije da skloni bjeloruskog sudiju zbog činjenice da njegova država podržava napad Rusije na Ukrajinu.

FIBA je pozitivno odgovorila na ovaj zahtjev. Sudija je promijenjen, a umjesto Sharape jedan od sudija bit će Španac Luis Castillo.

"Zabrinuti smo zbog situacije između Rusije i Ukrajine i učešća Bjelorusije u svemu. Zbog toga smo odlučili skloniti sudiju Andreija Sharapu s utakmice i delegirali smo drugog sudiju", saopšteno je iz FIBA.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Litvanski košarkaški Savez javno je podržao Ukrajinu i Rusi i Bjelorusi nisu dobrodošli u njihovu državu.

Top Komentari

Goran86
A zasto spanac nije mogao da dodje ako su rep. Bih mogli
1 6
Alen23
Bosnic je pljuvsao hejterr kad je igrao protiv amaterski repki šta je sad Bosnicu vcrs +20 za litvaniju sa drugim Musu vidi u Realu hahahahahahhhahaaahaha
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti