Košarkaši nisu mogli do iznenađenja u Vilniusu: Litvanija uvjerljivo slavila protiv BiH

Drugi poraz bh. tima

Košarkaši nisu mogli do iznenađenja u Vilniusu: Litvanija uvjerljivo slavila protiv BiH

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Vilniusu od Litvanije rezultatom 77:56 u duelu 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Litvanci su od prve minute kontrolisali rezultat u ovom meču. Ušli su u susret serijom 6:0, prednost su održavali tokom prve dionice nakon koje su imali osam poena prednosti, 20:12.

Sredinom igre u drugoj dionici Litvanija ima plus 11 (31:20). Ipak, završnica prvog poluvremena pripada bh. timu, Atić i Sulejmanović su igrali sjajno, odbrana je funkcionisala i na odmor se odlazi s dva razlike u korist domaće selekcije 34:32.

Trojkom Edina Atića bh. tim u nastavku dolazi do prvog vodstva večeras 35:34. Međutim, bh. tim je potom stao i to Litvanija maksimalno koristi.

Do kraja treće dionice domaća selekcija ponovo odlazi na dvocifrenu razliku i na ulasku u posljednji period Litvanija ima 11 poena prednosti, 55:44.

Povratka u igru bh. selekciji nije bilo.  Litvanci su podigli prednost, bez većih problema su završili posao u ovom susretu i došli su do četvrtog trijumfa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i imaju omjer 4-0. BiH je na omjeru 2-2.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Tomas Dimsa je predvodio Litvaniju do pobjede s 19 poena, Deividas Gailus je dodao 15.

Kod bh. tima Edin Atić je ubacio 12, a Kamenjaš i Gegić su dodali po 10.

Top Komentari

user1594661629
Bravo za litvaniju idemooo Litva Litva jeeeeeeaaahhh bravoo respekt ..Musa puši ga..aticu puši ga Suljo bravo..izgubit ćemo kod češke i cao mozak kabal ..hahahahahaha e moj nosnicu gde dodje bolsnn koga treniras
1 18
user1594661629
Kaže put smirio bez treninga bez dva igrača ..ljudi lizvanija bez dva igrača najbolja igraju..ovo je dno dna ponašanje igranje ravno nuli..stoste išli ako ćete ovako odigrati ..onda je daj 20:0 nek bude i cao gud bajbcarli..dno dna ...Musa Atic bila fujjj mater vam ****m ..podrška za Ukrajinu ..a ti Musa napustiše kurca
4 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi