Zmajevi izgorili u grotlu Mejdana: Velika borba i želja, ali na kraju trijumf Litvanije
FOTO: E. Dindić

Kvalifikacije za Mundobasket

Zmajevi izgorili u grotlu Mejdana: Velika borba i želja, ali na kraju trijumf Litvanije

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u tuzlanskom Mejdanu u nevjerovatnoj atmosferi dočekala selekciju Litvanije u utakmici trećeg kola prvog kruga kvalifikacija za Mundobakset.

U sjajnoj košarkaškoj predstavi naša selekcija poražena je rezultatom 77:78.

Utakmicu otvaramo sjajno i poenima Muse, Halilovića i Sulejmanovića vrlo brzo stižemo od +6 i prednosti od 8:2. Nakon toga još nekoliko odličnih akcija naših momaka, sjajna odbrana je pretočena u lagane poene pa smo sredinom prve četvrtine imali i prednost od 15:6.

U drugoj polovini prve četvrtine igralo se koš za koš, a prva četvrtina okončana je rezultatom 21:13 u našu korist.

U drugoj četvrtini bude se Litvanci i poenima Echodasa i Girdizunasa dolaze do egala, rezultat je bio 27:26.

Vedran Bosnić je time-outom razdrmao naše momke koji na krilima Halilovića i Gegića do kraja četvrtine vraćaju veću prednost našoj reprezentaciji i na odmor odlazimo sa +5, rezultat je glasio 41:36.

Oglasi

Treći period bolje otvaraju Litvanci. Mi smo u napadu imali nekoliko grešaka u brzini i želji, što gosti koriste. Proradila im je trojka i tri minute prije kraja treće četvrtine dolaze do prednosti 53:58. Do kraja je naša selekcija napravila nekoliko grešaka u napadu i Litvanci su na kraju treće četvrtine imali prednost 56:60.

Posljednju četvrtinu otvaramo odlično sa dvije vezane trojke Atića, ali i Litvanci su bili na nivou zahvaljujući poenima Dimše.

Sredinom posljednje četvrtine pad u igri naše reprezentacije, zaspali smo u odbrani u par akcija, Litvanci su skupili ofanzivnih skokova, a tri minute prije kraja Litvanija dolazi od 66:74.

Zmajevi se bude i velikom borbom prave seriju 6:0 i to je bilo 72:74 dvije minute prije kraja.

Ušli smo u uzbudljiv finiš, gdje se bolje snašla reprezentacija Litvanije za konačnih 77:78.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Kod naše selekcije najbolji pojedinac je bio Miralem Halilović sa 20 poena i tri skoka, Džanan Musa je dodao 14 poena, tri skoka i šest asistencija,  Amar Gegić je imao učinak od 11 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Kod Litvanije prvo ime bio je Olisevicijus sa 18 poena, Echodas ga je pratio sa 13 postignutih poena.

Top Komentari

BogatiDijasporac
Izgorili mozda u drugom, u prvom su mogli imati 20+ razlike. Aticu i Gegicu ruke polomiti. Onakvo forsiranje trojki, amateri.
4 17
King_Kenny
...cim sam cuo saBaksuzina Topalbecirevica da prenosi utakmicu znao sam sta nas ceka...lik je toliki baksuz i maler da mu treba dozivotno zabraniti da prenosi utakmice reprezentacije u bilo kojem sportu...inace,lik sto se tice kosarke zna samo da kad lopta prodje kroz obruc da je to kos i nista drugo.
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti