Virtus u dramatičnoj završnici izgubio od Brescie, solidan nastup Alibegovića

Lega A

Virtus u dramatičnoj završnici izgubio od Brescie, solidan nastup Alibegovića

H. Zilić

Uzbudljiv duel u 17. kolu italijanske Lege A, odigrali su Virtus i Brescia, a gosti su slavili sa 89:90.

Utakmica se igrala u serijama s obje strane. Iako su domaći imali dvocfirenu razliku, gosti se vraćaju u posljednjem periodu i uvode meč u neizvjesnu završnicu.

U završnici prava drama. Virtus je imao napad za +3, ali griješe, što Brescia koristi i poenima Mossa tri sekunde prije kraja odlazi na 89:90. Košarkaši Virtusa su imali šut za trijumf, ali Teodosić se spetljao u završnici.

Kod Vritusa iskusni Belinelli je postigao 21 poen, dodao je i četiri skoka, Teodosić je ubacio 14 poena i dodao sedam asistencija. Naš Amar Alibegović je na terenu proveo 13 minuta, ubacio sedam poena, te uhvatio pet skokova.

Potražite više informacija na temu Lega A:

U timu Brescie, prvo ime susreta bio je Ristić sa 21 poenom i šest skokova, Chery je dao 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije