Vogošća rutinski savladala Bošnjak na svom parketu

Liga za opstanak

Vogošća rutinski savladala Bošnjak na svom parketu

Košarkaši Vogošće su na svom terenu u drugom kolu Lige za opstanak prvenstva BiH savladali KK Bošnjak rezultatom 94:78.

Odlično su domaći otvorili susret, pa su već nakon 10 minuta igre imali solidnu prednost. Vogošća je, naime, prvu dionicu riješila u svoju korist rezultatom 29:20.

Nisu košarkaši Vogošće smanjivali gas ni u drugoj dionici, pa su sjajnom serijom stigli do ubjedljivog vodstva i na odmor otišli sa +19 (45:36).

Treća dionica je donijela nešto konkretniju igru Bošnjaka, ali su si domaći mogli priuštiti nešto opušteniji pristup s obzirom na visoku prednost koju su stekli u prvih 20 minuta igre.

Svejedno, Bošnjak nije uspio smanjiti zaostatak u trećoj dionici, pa je u četvrtoj domaćima preostalo samo da privedu susret kraju što su oni i učinili.

Domaćine je do pobjede vodio sjajni centar Malick Dime sa 26 ubačenih poena i 12 skokova. Angelo Wagner je upisao double-dubole sa 12 poena i isto toliko asistencija, dok su odlični bili i Imran Fazlić i Vladimir Vranić. Obojica su postigli po 15 poena, dok je Fazlić dodao i devet skokova.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod ekipe Bošnjaka je najefikasniji bio Miloš Marković sa 18 poena, dok je poen manje ubacio Edin Rešidović. Istakao se i Mirza Ahmetbašić koji je ubacio 15 poena.

Ovo je za ekipu Vogošće druga pobjeda u Ligi za opstanak, dok je Bošnjak u prva dva kola zabilježio isto toliko poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi