OKK Spars počeo pripreme za novu sezonu

Vrabac: Želim ponovo biti lider Sparsa i želim da napravimo dobar rezultat

Košarkaški reprezentativac naše države Adin Vrabac se prije nekoliko dana vratio u svoj matični klub, OKK Spars, te će sigurno biti veliko pojačanje za sarajevsku ekipu u novoj sezoni.

Danas je u Sparima obavljena prozivka, te se počelo sa pripremama za novu sezonu, a Vrabac nije krio da je uzbuđen zbog povratka u redove ove ekipe.

"Iskreno, ja sam veoma uzbuđen pred novu sezonu. Evo danas je prvi trening, okupili smo se, atmosfera je za sada opuštena. Tako će biti vjerovatno još sutra, a onda krećemo sa ozbiljnijim radom da se spremimo za sve što nas čeka."

Vrabac se u OKK Spars vratio nakon nekoliko inostranih angažmana.

"Kako je došlo do povratka? Pa to se desilo na moju inicijativu. Kada sam vidio da se igra 2. ABA liga osjetio sam potrebu da sam sebe razgiram, da oživim svoju karijeru, iskreno. Mislim da je ovdje u Sparsima prava prilika i sredina za mene. Želim ponovo da budem lider ove ekipe i da napravimo dobar rezultat".

Sparsi će po prvi put igrati i 2. ABA ligu, a Adin Vrabac smatra da je to odličan izazov za njegovu ekipu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Sigurno je da će 2. ABA liga biti veliki izazov za Spars. To je novo takmičenje, Sparsi su prvi put u toj ligi, ali mislim da je to dobra prilika za sve klubove u regionu koji igraju 2. ABA ligu da imaju jedan dodatni izazov.

Top Komentari

criticos
Sine, da bi bio lider, prvo moras znati voditi loptu, nauciti dodavanje, a kosarka se igra da se provuce lopta kroz obruc. Gledajuci tebe, niti te slobodna idu, niti tricu znas baciti, niti ispravno dodavanje napraviti i stotsa jos ozbiljno uraditi. Odbranu, kontru i polaganje nije dovoljno posjedovati da bi bio lider. Upitno je da li si i za timskog, jer si 3 kljucna segmenta za pobjedu ne posjedujes.
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi