Vujošević: Nema nigdje besplatne škole, pogotovo ne dobre

Selektor reprezentacije BiH nakon poraza od Francuske

Vujošević: Nema nigdje besplatne škole, pogotovo ne dobre

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras poražena rezultatom 84:65 u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Izabranici Duška Vujoševića su se dobro držali u prvom poluvremenu na ovom teškom gostovanju, ali Francuzi u nastavku lome susret i slave sigurnu pobjedu. 

Nakon utakmice novinarima se na press konferenciji obrataio i selektor reprezentacije BiH Duško Vujošević.

"U košarci može da se dobije i da se izgubi. Mi smo večeras zasluženo izgubili, čestitam Francuskoj na pobjedi. Ovaj francuski tim ima veoma dobar odnos kada je u pitanju angažovanost, trčanje i borbenost, bolji nego što je to bilo ranije kada su bili u punom sastavu. Sigurno je da su oni, iako ovako oslabljeni, jači od našeg mladog tima", poručio je Vujošević, na pastavio:

"Mi smo danas pokazali dva lica, puno bolje u prvom poluvremenu. Nisam sasvim zadovoljan kako smo igrali. Dosta koševa smo primili u zadnjim sekundama napada."

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Kada se pogleda statistika, to nije toliko loša statistika šuta za tri poena, međutim mi smo praktično najveći broj tih koševa dali kada više nije bilo važno", istakao je selektor BiH, pa na kraju dodao:

"Iz ove utakmice moramo puno toga naučiti. Ovo je prilika za sve nas, a posebno za naše mlade igrače da stiču iskustvo. Igranje u kvalifikacijama u ovom sistemu je najbolja škola koju mogu da prođu. Naravno, nema nigdje besplatne škole, pogotovo dobre. Gledat ćemo da pokažemo da možemo svih 40 minuta bolje da igramo nego što je to bilo večeras."

Top Komentari

Joulux
Sta ocekivati!? Podmladak koji mnogo obecava ali ipak fali iskusan vodja na terenu da smiri nerve u pojedinim trenucima. Glavu gore i s vecim samopouzdanjem protiv Belgije, pa u Kinu upadajte ko' Djingis Khan!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi