Dule o Dodiku: Nije me ni nazvao otkad sam postao selektor BiH, nije mu se to dopalo

Vujošević je bio dobar prijatelj sa predsjednikom RS-a

Dule o Dodiku: Nije me ni nazvao otkad sam postao selektor BiH, nije mu se to dopalo

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević uvijek privlači pažnju zanimljivim izjavama gdje god da se pojavi.

Tako je u razgovoru za srpski Kurir Vujošević otkrio u kakvim je odnosima sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, te kako je tokom rada u Partizanu, sin direktora jedne banke morao igrati.

"Dodiku se nije svidjelo što sam došao na mjesto selektora Bosne i Hercegovine. Kad mi se desilo ovo u Paritizanu, nijednom nije okrenuo telefon da me pita kako sam. Imali smo korektan odnos, čak i više od toga", istakao je Dule, te je otkrio ko je igrač koji je morao igrati.

"Tadašnji predsjednik kluba Pavlović uzeo je kredit od banke. Ja nisam znao detalje ugovora, ali sam imao obavezu da sin direktora banke Nenad Stefanović mora da bude u timu. To sam mogao da prihvatim, ali sam rekao da će igrati onoliko koliko zasluži. Neće dobiti ni sekund ako ne zasluži. Igrao je jako malo", istakao je Vujošević.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Nove aktivnosti Vujoševića čekaju u narednih 10-ak dana. Selekcija BiH je pred novim izazovima, a slijede nam mečevi protiv Belgije i Rusije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi