Vujošević: Odlazak u Sarajevo mi je spasio život
Legendarni stručnjak ima velikih zdravstvenih problema, ali ljubav prema košarci je mnogo jača

Bh. selektor sasvim iskreno

Vujošević: Odlazak u Sarajevo mi je spasio život

M. Šljivak

Selektor košarkaše reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević dao je zanimljivu izjavu za beogradski nedjeljnik NiN. Legendarni stručnjak je govorio o reprezentaciji BiH, svom zadravlju, ali i drugim temama.

Vujošević ističe kako mu je, zbog teškog zdravstvenog stanja, dolazak u BiH spasio život.

"Sad idem ka transplantaciji bubrega. Imam šećer i isto kao što mije potrebna dnevna doza insulina, tako mi je potrebna i određena doza košarke da bih živio. Doza koju sam dobijao kao selektor BiH drži me u aktivnom stanju. Taj odlazak u Sarajevo, gdje sam dobio priliku da budem u dodiru sa mladim talentovanim igračima, mi je spasio život", istakao je Vujošević.

Također, Dule se osvrnuo i na nacionalističke prozivke navijača Zvezde upućene centru ovog tima Alenu Omiću, koji je porijeklom iz BiH.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Mislim da je u pozadini pokušaj rušenja Nebojše Čovića u okviru dvorskih igara koje vode Aleksandar Vučić i njegov brat. Nije lako Čoviću", istakao je bh. selektor.

Nove aktivnosti Vujošević će imati već u narednim danima kada slijedi okupljanje reprezentacije pred utakmice protiv Belgije i Rusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi