Zach LaVine "zakucao" Magic i donio pobjedu Bullsima

Orlandu nije pomogla ni sjajna partija Hezonje

Zach LaVine "zakucao" Magic i donio pobjedu Bullsima

Chicago Bullsi su u svom United Centru upisali pobjedu nad Orlando Magicom rezultatom 105:101, ponajviše zahvaljujući sjajnom potezu Zacha LaVinea u ključnim momentima susreta.

Prva četvrtina susreta je donijela pravu rezultatsku klackalicu u kojoj nijedna ekipa nije uspijevala ostvariti prednost veću od četiri poena razlike, da bi se naizvjesna košarka gledala i u drugoj dionici.

U drugu četvrtinu se ušlo prednošću Chicaga od 30:27, a domaći tokom ove dionice, uglavno, uspijevaju biti u kolikoj-tolikoj prednosti.

Na odmor se otišlo prednošću Bullsa rezultatom 53:51, a domaći u trećoj dionici stižu do prvog nešto značajnijeg vodstva.

U finišu treće četvrtine Bullsi prvi put stižu do dvocifrenog vodstva, a u zadnjoj dionici imaju i plus 18. Ipak, Orlando nevjerovatnom serijom uspijeva istopiti zaostatak i oko četiri minute do kraja susreta, nakratko, preći u vodstvo.

Ušlo se potom u dramatičnu završnicu, a Orlando je 15 sekundi prije kraja imao loptu sa strane i pri rezultatu 101:101 možda i napad za pobjedu.

Ipak, sjajni Zach LaVine krade loptu prilikom dodavajna iz auta košarkaša Orlanda i zakucava za prednost Bullsa od 103:101. Ovo je svakako bio ključni trenutak utakmice, a LaVine je potom sa linije za slobdna bacanja i potvrdio pobjedu svoje ekipe.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Lauri Markkanen sa 21 poenom, dok je Bobby Portis ubacio 19. Zach LaVine je susret završio sa 18 poena, sedam skokova i pet asistencija na svom kontu.

Kod Orlanda se istakao hrvatski košarkaš Mario Hezonja koji je ubacio 24 poena. Evan Furnier je dodao 22, a Jonathon Simmons 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi