Kriza Igokee nastavljena u Zadru
FOTO: ABA liga/Zvonko Kucelin

ABA liga

Kriza Igokee nastavljena u Zadru

H. Zilić

Košarkaši Igokee nalaze su u nevjerovatnoj krizi rezultata, a večeras su upisali i četvrti poraz u nizu u ABA ligi. U 22. kolu poraženi su u gostima kod Zadra rezultatom 74:59.

Zadrani su skoro cijeli susret bili bolji rival i zasluženo slavili protiv tima iz Laktaša koji je jedino dobro odigrao treću četvrtinu koju su dobili sa 16:14.

Zadar je do trijumfa predvodio Božić sa double-double učinkom od 19 poena i deset skokova, dodao je i pet asistencija, dok je Žganec ubacio 21 poena.

U redovima Igokee raspucan je bio Marić sa 15 poena i šest skokova, 13 poena je ubacio Filipović.

Igokea je sada u pitanje dovela i plasman u play-off četiri kola prije kraja regularnog dijela ABA lige.

Bh. predstavnik je na šestoj poziciji na tabeli s omjerom 11-11, a devetoplasirnaom Splitu koji je prvi tim ispod play-off crte bježe dvije pobjede uz meč više, tako da će do kraja biti dosta borbe za plasman među osam ekipa koje ide u doigravanje.

Oglasi

Za play-off će se boriti Igokea, Mega Basket, Studentski Centar, Split, a u igri su još Cibona i Borac Čačak za preostala tri mjesta u play-offu.

Doigravanje su izborili Crvena zvezda, Budućnost, Partizan, Cedevita Olimpija i možemo reći i Zadar nakon večeršanjeg trijumfa.

U narednom 23. kolu Igoeka igra jako važan meč u gostima kod Mornara. Timu iz Bara pobjeda treba u borbi za opstanak, a Igokei u borbi za plasman u play-off i nema sumnje da će biti dosta uzbuđenja.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 22. kolo:

Zadar - Igokea 74:59 (17:10, 16:13, 14:16, 27:20)

Top Komentari

user1602245913
Akobogda pa se ugasi taj šug*vi klub.
0 1
user1602245913
Akobogda pa se ugasi taj šug*vi klub.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi