Solidna partija Čampare u trijumfu Zadra

Prvenstvo Hrvatske i uzbudljiv meč u Zadru

Solidna partija Čampare u trijumfu Zadra

H. Zilić

U trećem kolu košarkaškog prvenstva Hrvatske, Zadar je upisao drugi trijumf.

U veoma uzbudljivom duelu savladali su Škrljevo sa 81:76.

Gosti su dobili prvi period sa 20:25 i dokazali Zadranima da će biti opasan rival. Domaćini se vraćaju u drugoj četvrtini koju su dobili sa 25:15.

Treći i četvrti period ponudio je pravu dramu, igralo se koš za koš, a na kraju se ispostavila presudna druga četvrtina koju je Zadar dobio sa deset poena razlike.

Zadrane je do trijumfa predvodio Božić sa 17 poena, šest skokova i četiri asistencije, dobru rolu je imao i Lakić sa 14 poena.

Bh. rerpeezentativac Sani Čampara u dresu Zadra je na parketu proveo 20 minuta upisao osam poena, tri skoka i dvije asistencije.

U redovima gostujućeg tima izdvojio se dvbojac Jelić i Ramme sa 17 poena, Ramme je dodao šest skokova i šest asistencija.

Zadrani su u jakom ritmu gdje igraju prvenstvo Hrvatske i ABA ligu, a u narednom kolu ABA lige idu u goste Borcu u Čačak.

U četvrtom kolu prvenstva Hrvatske Zadar će igrati dalmatinski derbi protiv Splita u Gripama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi