Zadar upisao važnu pobjedu, odlična partija Lazića
Zadar upisao novu pobjedu (FOTO: ABA liga)

Novi bodovi za domaći sastav

Zadar upisao važnu pobjedu, odlična partija Lazića

E. Dindić

Košarkaši Zadra su večeras u okviru 21. kola ABA lige na svom terenu deklasirali Koper Primorsku sa 99:79, te tako produžili nadu u opstanak. 

Nakon prvog perioda rezultat je glasio 27:21 u korist domaćih košarkaša. Drugi period donosi fantastičnu igru Zadra koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 36:22. Na poluvrijeme odlazi se pri prednošću od 63:43 u korist domaćeg sastava te je bilo jasno da je pitanje pobjednika bilo riješeno već na poluvremenu.

Nastavak susreta Zadar rutinski održava stečenu prednost te na kraju slavi veliku pobjedu rezultatom 99:79.

U pobjedničkom sastavu bolji od ostalih bili su Dominic Gilbert sa 23 poena, dok je Muhammed Ahmed  susret završio sa 21 poenom.

Bolji od ostalih u ekipi Koper Primorske bili su bh. reprezentativac Aleksandar Lazić koji je susret završio sa 17 poena, dok je Sterling Gibbs postigao  16 poena.

Zadar-Koper Primorska 99:79 (27:21, 36:22, 14:14, 22:22)

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zadar: Uljarević 2, Siriščević 13, Ahmed 21, Palokaj, Bala 1, Vuković 17, Junaković 6, Mavra 16, Gilbert 23.

Koper Primorska: Gibbs 16, Hrovat, Barič 12, Kosi, Ciani, Lazić 17, Haskič, Hodžić 3, Dimec 13, Nemanič 8, Luković 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi