Zbog Đorđevića se oglasio i Kemba Walker

Amerikanci reaguju na provokaciju

Zbog Đorđevića se oglasio i Kemba Walker

M. Šljivak

Izjava selektora reprezentacije Srbije Saše Đorđevića o potencijalnom susretu sa Amerikancima na Svjetskom prvenstvu, došla je i do igrača SAD-a.

Đorđević je 'zaprijetio' Amerikancima pred start Svjetskog prvenstva i poslao im je zanimljivu poruku.

"Neka igraju svoju košarku, a mi ćemo našu. Ako se sretnemo, neka im je Bog na pomoći", rekao je Đorđević u šaljivom tonu.

Jučer se prvo oglasio selektor SAD-a Gregg Popovich, a zatim je o 'provokaciji' govorio i Kemba Walker.

"Ma ne zanima me, iskreno. Idemo meč po meč, a na kraju ćemo morati da se izborimo za međusobni duelu. Ako se sretnemo, vidjet ćemo šta će biti. Ali, sve je u redu. Neka malo i prljavih riječi, to mi uopšte ne smeta", istakao je Walker.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Košarkaš Boston Celticsa će vjerovatno biti vođa američkog tima u odsustvu onih najvećih zvijezda i od njega treba očekivati da ima najviše poena u rukama.

SP u Kini počinje 31. augusta i traje do 15. septembra.

Top Komentari

VelaHavle
Ovi se pale ko dizel agregati... Djordjevic ovo rekao prije 15 dana... ko da je vijest pjeske isla i plivala preko Atlantica
2 7
ZoLovernj
Bićemo prvaci sveta! S R B I J A
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti