Niko nije smio izustiti ni slovo - Željko Obradović uništio igrače Partizana na time outu

Jasno im je poručio

Niko nije smio izustiti ni slovo - Željko Obradović uništio igrače Partizana na time outu

M. Šljivak

Težak poraz doživio je beogradski Partizan na otvaranju Eurolige. Crno-bijeli su izgubili kod Maccabija u Tel Avivu 96:81, a pažnju je u jednom trenutku pokupio trener beogradskog kluba Željko Obradović koji je brutalno izvrijeđao igrače na time outu.

Željko Obradović je već decenijama jedan od najboljih evropskih trenera. Čuveni stručnjak osvajao je trofeje gdje god da je došao, a sada s voljenim Partizanom radi zaista odličan posao.

Međutim, nova sezona Eurolige krenula je jako loše. Partizan u Tel Aviv kao da nije doputovao, pa ih je Maccabi poprilično lako dobio s 15 poena prednosti.

Tokom minute odmora na minus 19 trener Obradović je odlučio očitati bukvicu svojim izabranicima. Poručio im je da nisu igrači već glumci.

"Oni se bore! Oni se bore, a vi ste glumci. Niste je*eni igrači već glumci", poručio je Željko Obradović svojim igračima.

Nisu crno-bijele probudile ove riječi. Partizan nije uspio napraviti ništa do kraja utakmice i na kraju su lagano poraženi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Maccabi je večeras do trijumfa vodio Lorenzo Brown s 22 poena, Sorkin i Nebo su dodali po 14. Kod Partizana Aleksa Avramović je ubacio 24.

Partizan u 2. kolu Eurolige ima još jedno gostovanje. Nakon Tel Aviva putuju u Lyon gdje će igrati protiv ekipe Asvela koji je večeras teško stradao kod Crvene zvezde u Beogradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi