Razbijeni su brojni strahovi: Mnogi Srbi i Hrvati u nevjerici zbog gesta Željka Obradovića

Nakon što je Partizan doživio debakl

Razbijeni su brojni strahovi: Mnogi Srbi i Hrvati u nevjerici zbog gesta Željka Obradovića

A. Čaušević

Srbija i Hrvatska su veliki rivali na geopolitičkoj, ali i sportskoj sceni te međusobni dueli klubova iz ove dvije zemlje običnu znače tenzije i određene incidente. Međutim, u nedjelju navečer nakon utakmice ABA lige između Zadra i Partizana razbijene su mnogi strahovi.

I dok su predstavnici Crvene zvezde prije nekoliko sedmica napadnuti u Zadru te je bio u pitanje doveden i sam meč, nakon utakmice Zadar - Partizan stigla je potpuno drugačija slika.

Zadar je uvijek slovio za grad košarke te se istinske košarkaške veličine uvijek znaju dočekati na odgovarajući način. To je na svojoj koži najbolje osjetio Željko Obradović.

Obradović je dočekan aplauzima u dvorani Krešmir Ćosić, a trofejni stručnjak se "revanširao" nakon utakmice i teškog poraza Partizana 84:68.

Čuvenom treneru se uopšte nije bilo mrsko fotografisati sa navijačima Zadra koji su izrazili želju za tim. 

Oglasi

Popularni Žoc je bio strpljiv, nasmijan i raspoložen te je svima koji su željeli zajedničku fotogafiju to i omogućio.

Sam gest Obradovića objavio je i slikovato objasnio profesor historije, Tomislav Horvat.

"Uprkos teškom porazu od Zadra, gospodin Željko Obradović strpljivo se poslije utakmice fotografisao s nekoliko mladih navijača Zadra. Lijep gest trenera Partizana!

Nije bio dužan da ovo radi, pogotovo poslije ovakve utakmice Partizana. S ovakvim ponašanjem dokazao je da je osim što je najtrofejniji evropski trener, ujedno i veliki gospodin i profesionalac.

Ne treba da se govori koliko je ovo značilo mladim navijačima koji su uspjeli da se fotografišu s popularnim Žocom.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Trener Partizana je i uoči utakmice dobio veliki aplauz navijača Zadra u prepunoj dvorani Krešimir Ćosić. Željko Obradović i Zadar vole se javno", poručio je Horvat.

Scena koja je definitivno mnoge ostavila u nevjerici, pogotovo one koji bude strahove i zatvorila im usta. Makar na neko vrijeme.

Top Komentari

user1685882437
Još jedan od bezbroj dokaza da Hrvati ne mrze srbe nego samo one koji to sami izazovu.
0 1
Zax
Zadar je uvjek bio grad kosarke,respekt
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi