Zenica u naredna dva dana domaćin 14. festivala ženske košarke "Amna Fazlić"
Zenički Čelik organizator je 14. po redu turnira u spomen na tragično stradalu košarkašicu

U spomen na stradalu košarkašicu

Zenica u naredna dva dana domaćin 14. festivala ženske košarke "Amna Fazlić"

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

U spomen na svoju tragično stradalu košarkašicu Amnu Fazlić, koja je u trenutku smrti, krajem marta 2010. godine, imala nepunih 18 godina, Ženski košarkaški klub Čelik sutra i prekosutra organizira 14. festival ženske košarke “Amna Fazlić”. Festival je nastao iz istoimenog turnira seniorskih selekcija, koji je u početnim fazama imao i međunarodni karakter, međutim posljednjih godina to se svelo na mini basket, te razvojne timove, gdje će sudjelovati četiri ekipe.

Danas je na press konferenciji nešto više o ovom turniru koji će se održati 23 i 24. augusta u zeničkoj Areni kazao Behudin Bajgorić, koji je trenirao Amnu Fazlić, a inače dugogodišnji sportski radnik, te trenerica predpionirske ekipe Jasmina Eminić.

"Želim da se zahvalim KŽK Čeliku na pozivu za učešće na ovom turniru. Razvojni tim koji ću voditi na ovom turniru je sačinjen od igračica OKK Zenica i Čelika. Mi stariji koji smo pratili Amnu Fazlić znamo da se radilo o jednoj talentovanoj košarkašici. Ona je jednako kvalitetno igrala na unutarnjim i vanjskim pozicijama. Ja ću da kažem da sam imao privilegiju da budem trener Amni, ali i selektor joj u juniorskoj reprezentaciji BiH. Ona je imala izuzetan vanjski šut, atraktivna košarkašica, dijete je bilo posebno i onda se desilo što nas je sve pogodilo. Pokušavamo sa razvojnim timovima da dignemo zeničku žensku košarku na veći nivo. Treba zapisati da je ženska košarka u Zenici dala 55 reprezentativki BiH i to treba stalno spominjati",kazao je Bajgorić.

Prisutnima se kratko obratila i trenerica Jasmina Eminić

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Očekujem dobar turnir, druženje i atraktivne poteze, posebno u selekciji mini basketa, gdje se ne igra za rezultat", kazala je Eminić.

Na turniru učestvuju u kategoriji minibasketa ekipe: Jumper, Čelik, Konjic i Busovača, dok u kategoriji razvojnih ekipa tu su:Konjic, Busovača i Istočna Ilidža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti