KŽK Čelik ostvario sjajne rezultate u omladinskim kategorijama
Zeničanke su ove sezone u omladinskim selekcijama ostvarile sjajne rezultate, te se za par godina očekuje da pojedine igračice budu nosioci igre u seniorskoj konkurenciji

Pionirke državne prvakinje, kadetkinje osvojile treće mjesto

KŽK Čelik ostvario sjajne rezultate u omladinskim kategorijama

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaški ženski klub Čelik iz Zenice posljednje dvije godine najbolji je i najorganiziraniji ženski sportski kolektiv u Zenici, odnosno Zeničko-dobojskom kantonu. Organizacija kluba podignuta je na visoki nivo, a za trenere omladinskih selekcija imenovane su bivše reprezentativke Maja Lokmić i Aldijana Iriškić, dok prvi tim trenira Aida Kalušić, također bivša proslavljena reprezentativka BiH.

Danas je u prostorijama zeničke gradske Arene održana i press konferencija na kojoj su se prisutnim medijima obratile trenerice pionirske i kadetske selekcije Aldijana Iriškić i Maja Lokmić. Razlog za današnji press su medalje sa osvojenih državnih prvenstava, koja su tek završena.

Prvo se prisutnima obratila Maja Lokmić, trenerica kadetske ekipe, koje su na završnici osvojile treće mjesto.

"Kada je u pitanju kadetska ekipa, mi smo se cijelu sezonu popunjavali sa igračicama iz pionirske selekcije, tako da smo imali i hendikep na samoj završnici, jer se u isto vrijeme igrala i završnica u pionirskoj selekciji. Bez obzira na sve treće mjesto u Mostaru je uspjeh i ja sam zadovoljna ponašanjem, te igrom svojih košarkašica. Na nama je sada da nastavimo u istom ritmu, te da sljedeće sezone budemo još bolje", kazala je Lokmić.

Trenerica pionirske selekcije Aldijana Iriškić ove sezone nisu izgubile nijednu utakmicu, tako da su na superioran način osvojile titulu najbolje ekipe u BiH.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Nakon naporne sezone došli smo do konačnog cilja, pionirke su prvakinje BiH sasvim zasluženo bez poraza tokom cijele sezone. Moram istaći da su pojedine igračice igrale i za kadetsku selekciju, ali i za seniorsku koja se takmiči u A1 ligi BiH, što je sigurno potvrda da smo na pravom putu. Već dvije godine smo zajedno na okupu, to se svakako odrazilo i na teren, a na nama je da nakom sedam dana odmora, nastavimo u još jačem ritmu jer nas sljedeće sezone očekuje nastup i u WABA ligi U-15, te ŽOL BiH. Kada su u pitanju igračice koje su iznijele teret tokom cijele sezone, moram istaći neke od njih poput, Emine Zukić, Lamija Talić, Merjem Halać, Džejla Šestić, Iman Alić, ali i ostale djevojčice koje su dale svoj doprinos", kazala je Iriškić.

KŽK Čelik nakon dugo vremena formirali su sve omladinske selekcije i stručni štab, gdje je sve domaći kadar. Nakon 10 godina ponovo je jedna selekcija kluba osvojila državno prvenstvo, tako da se u narednim godinama očekuju još mnoge medalje i uspjesi omladinskih selekcija kluba iz Zenice, koji je napravio zaokret u svome radu, te se kako i treba oslonio na provjereni domaći kadar, sa kojima su već počeli ubirati plodove dvogodišnjeg rada sa omladinskim kategorijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi