Košarkašice Čelika u narednoj sezoni žele izboriti plasman u doigravanje
Zeničanke u narednoj sezoni imaju za cilj napraviti korak dalje, te se plasirati u doigravanja za prvaka BiH

Reprezentativka Sara Heljić će pojačati ekipu

Košarkašice Čelika u narednoj sezoni žele izboriti plasman u doigravanje

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice zeničkog Čelika BH Telekom okončale su ovu sezonu u Prvenstvu Bosne i Hercegovine sa skorom 10-10 na 5. mjestu, te zbog rezultata u finišu sezone nisu izborile plasman u doigravanje za prvaka BiH.

Izabranice trenerice Aide Kalušić su imale dvije pobjede manje od četvrtoplasiranog Play-Offa iz Sarajeva te dvije pobjede više od trebinjskog Leotara, koji je na šestom mjestu predvodi grupu timova sa po osam pobjeda.

Trenerica Aida Kalušić na današnjoj press konferenciji kazala je nešto više o tek završenom regularnom dijelu prvenstva, te rezultatima Čelika, ali i najavama za sljedeću sezonu

"Ove smo godine napravili iskorak u odnosu na prethodnu sezonu i rezultatski možemo biti zadovoljni. Znate da sam ekipu preuzela na polusezoni i nekako bio mi je cilj da postavim sistem igre po kojem je naša igra u prethodnim godinama bila prepoznatljiva. Trudili sam se zajedno sa igračicama da to i ostvarimo, ali neke okolnosti koje su se dešavale u završnici, pred sami play-off, nisu nam išle na ruku. Osim povreda nekolicine igračica koje su nas koštale i tog plasmana u doigravanje, apsurdno je da pred samu završnicu neke ekipe dovode strane igračice, te da se pojačavaju pred rasplet regularnog dijela sezone što mi nikako nije jasno. Ove godine nismo imali nijednog stranca, sve je to naš domaći kadar, igračice iz naše države", kazala je Kalušić.

Najavila je i veliko pojačanje za narednu sezonu, te da će kostur ekipe ostati na okupu

"Želimo da zadržimo ove igračice u našoj ekipi, ali ako želimo da napravimo rezultatski iskorak ili da se naredne sezone borimo za trofeje neophodne su nam igračice sa više iskustva. Za narednu godinu mogu da najavim Saru Heljić, koja se vraća nakon povrede i koja je odlučila da narednu godinu odigra u našoj ekipi. Uz njezino neupitno znanje i kvalitet, zatim Almedinu Ahmić, Berinu Mustaficu i Arduanu Delić imat ćemo veliki kvalitet ispod koša, te ćemo na njima graditi igru u narednoj sezoni. Ovom prilikom čestitala bi i košarkašicama zeničkog Jumpera na plasmanu u najviši rang, te mi je drago da ćemo imati gradski derbi naredne sezone, ali i da ćemo imati priliku da odmjerimo snage u pripremnim utakmicama pred početak sezone", kazala je Kalušić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Košarkašica Adna Omerdić, koja je bila jedna od nositeljica igre zeničkog tima, istakla je kako je zadovoljna sa ekipom i igrom te da bi, da nije bilo povreda u zadnja tri-četiri kola, vjerovatno igrali i u play-offu.

"Trudit ćemo se da ovo ljeto dobro radimo, kako bismo što spremnije ušle u sljedeću sezonu. Vjerovatno ćemo se uspjeti izboriti i za play-off. Potrudit ćemo se da ostvarimo taj cilj", kazala je Omerdić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi