S Jones na krov svijeta: Poznata je većina protivnica reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu

Ostalo još dva prazna mjesta

S Jones na krov svijeta: Poznata je većina protivnica reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je izborila premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu u košarci za žene. 

Iznenađujućom pobjedom nad Japanom 87:82 košarkaške Zmajice su stigle do historijskog uspjeha te pokazale da se mogu takmičiti s najboljim selekcijama svijeta.

Jonquel Jones je ponovo bila fenomenalna te je potpuno zasluženo proglašena MVP-jem kvalifikacionog turnira igranog u Osaki.

Popularna "Dama s Bahama" protiv Japana je upisala 36 poena i 23 skoka, a protiv Kanade je na svom kontu imala 15 poena, 5 skokova i 5 asistencija.

Osim BiH na Svjetsko prvenstvo iz Osake su se još plasirali Japan i Kanada što je bilo nekako i očekivano nakon odustajanja Bjelorusije.

Paralelno s turnirom u Osaki igrali su se turniri i u Beogradu (dvije grupe) te Washingtonu i do sada je ostala jedna nepoznanica.

Iz Beogradske grupe A na Mundobasketu su Srbija, Australija i Južna Koreja, a iz grupe B Nigerija, Kina i Francuska.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Iz Washingtona je na Mundbasketu do sada SAD. Za preostala dva mjesta bore se Belgija, Puerto Rico i Russija. Belgija i Rusija igraju večeras, a Rusija i Puerto Rico u utorak.

Žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo održat će se početkom marta, dok će se utakmice SP igrati od 22. septembra do 1. oktobra u Australiji.

Promo

Top Komentari

Jasminn
Bosnaaaaaa!!!!!!!!!! ... ... .. ... ... ... ... ... ... ....
2 0
user1597698961
Na koji nacin je SP? 3 grupe po 4 ekipe ili 4 grupe po 3 ekipe?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi