ŽKK Orlovi slavio u Banovićima, te došao na korak do titule
RMU Banovići u Banja Luci nemaju prava na popravni

Tim iz Banja Luke nanio drugi uzastopni poraz Banovićima

ŽKK Orlovi slavio u Banovićima, te došao na korak do titule

E. Dindić

Orlovi su večeras ponovo bili bolji od RMU Banovića. One su na gostovanju u dvorani u Banovićima slavile sa 71:64, te tako došle na korak do titule. 

Prvi period mnogo bolja igra košarkašica Orlova koje imaju prednost nakon prvih 10 minuta od 17:13. Nastavak susreta donosi ponovo bolju igru košarkašica iz Banja Luke koje i drugi period dobijaju rezultatom 15:13. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 36:28 u korist Orlova.

Brilijantan treći period igraju gošće iz Banja Luke te i njega rješavaju u svoju korist rezultatom 21:10. Nakon 30 minuta igre imale su gošće iz Banja Luke prednost od 57:38.

U četvrtom periodu bude se izabranice Gorana Jurčenka i u jednog trenutku stižu na samo pet poena zaostatka(64:69), međutim malo je vremena ostalo do kraja te Orlovi na kraju upisuju veliku pobjedu rezultatom 71:64.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Dragana Domuzin sa 23 poena a tome je pridodala 10 skokova i sedam asistencija, dok je dobro pratila Tamara Rajić sa 18 poena i 11 skokova. Banoviće u ovom susretu predvodila je Dženita Ikanović sa 15 poena dok su po 13 dodale Maida Lačić i Maja Šćekić.

Četvrta utakmica na rasporedu je iduće sedmice u Banja Luci kada ćemo evenutalnom pobjedom Orlova dobiti novog prvaka ili ćemo gledati petu odlučujuću utakmicu u Banovićima.

RMU Banovići- Orlovi 64:71

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

RMU Banovići: Ikanović 15, Zubac N. 6, Zubac D. 6, Šćekić 13, Dušanić 7, Demirović, Glotić 2, Musić 2, Ikanović, Karić, Lačić 13, Bučuk. Trener: Goran Jurčenko

Orlovi: Vasilić 3, Zeljković 8, Domuzin 23, Emeše 17, Rajić 18, Šobot, Popović 2, Kovačević, Simić, Babić, Božić, Orašanin. Trener Slaviša Ožegović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi