Orlovi savladali RMU Banoviće i nanijeli im prvi poraz u sezoni
Košarkašice Banovića doživjele su prvi poraz u sezoni

Finale prvenstva BiH za košarkašice

Orlovi savladali RMU Banoviće i nanijeli im prvi poraz u sezoni

E. Dindić

Košarkašice Orlova u drugom susretu finala prvenstva BiH savladale su Banoviće na svom parketu 68:65 i tako poravnale seriju na 1:1. 

U prvom periodu viđene su dobre odbrane pa je nakon prvih 10 minuta susreta gošće iz Banovića imale prednost od 18:17. Drugi period u potpunosti propada domaćim košarkašicama koje ovaj period dobijaju rezultatom 19:15. Na veliki odmor odlazi se pri prednošću Orlova od 36:33.

Nastavak susreta donosi pravu dramu u kojoj se bolje snalaze košarkašice Orlove i na kraju upisuju veliku pobjedu rezultatom 68:65.

Najefikasnije u pobjedničkom sastavu bile su Dragana Domuzin sa 22 poena i Milica Zeljković koja je susret završila sa 18 postignutih poena. Kod Banovića bolje od ostalih bile su Maja Šćekić sa 21 poenom dok je Dragana Zubac susret završila sa 18 poena. 

Osvajač prvenstva Bosne i Hercegovine postaće ona ekipa koja prva dođe do tri pobjede u seriji.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi