ŽKK Play Off bez problema do pobjede u Areni nad KŽK Čelik
Johnson je večeras bila nezaustavljiva, te je pokazala da će biti veliko pojačanje za ekipu iz Sarajeva u nastavku sezone

Derbi 11. kola pripao timu iz Sarajeva

ŽKK Play Off bez problema do pobjede u Areni nad KŽK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika i Play Offa iz Sarajeva večeras su u zeničkoj Areni odigrale derbi meč 11. kola prvenstva BiH u kojem je pobjedu bez većih problema slavila gostujuća ekipa rezultatom 62:85.

Nekoliko dana prije utakmice Armel Mujaković podnio je ostavku na mjestu šefa stručnog štaba, a ekipu su preuzeli Aida Kalušić i Nedim Šišić, koji su ranije vodili ovaj tim. Veliki hendikep za domaće košarkašice večeras je bilo odsustvo najbolje igračice i reprezentativke Almedine Ahmić, koja zbog bolesti nije bila u konkurenciji za nastup.

Bez najbolje igračice domaće košarkašice nisu se mogle mnogo nadati protiv gošći, koje su se dosta pojačale, te će i ove sezone biti u borbi za prvaka BiH. Prva četvrtina nagovijestila je večerašnji ishod utakmice, a završena je rezultatom 9:22 za ekipu iz Sarajeva. Ništa se nije promijenilo ni u drugom periodu, nezaustavljiva Cierra Johnson nemilosrdno je pogađala, te povećavala vodstvo gošći, koje je na kraju prvog poluvremena bilo plus 24 (25:49) za Play Off.

U trećem periodu treneri su davali šansu i igračicama s klupe, budući da je bilo očita razlika u kvaliteti večeras, te je bilo pitanje s kojom će razlikom završiti utakmica u korist gošći iz Sarajeva. Na kraju treće četvrtine na semaforu je bilo 38:66 za Play Off.

U posljednjoj četvrtini gostujuća ekipa je zadržala ubjedljivo vodstvo, te na kraju slavila zasluženu pobjedu konačnim rezultatom 62:85 (9:22, 16:27, 13:17, 24:19). Kada su u pitanju najbolji pojedinci u gostujućem sastavu, prvo ime bez sumnje bila je Cierra Johnson sa 29 poena, Azra Nikšić postigla je 19, dok je Nikolina Elez dodala 18 poena. U redovima ekipe Čelika, Amna Isaković i Zerina Kadić postigle su po 12 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Nakon večerašnje pobjede Play Off je na omjeru od šest pobjeda i četiri poraza na četvrtoj poziciji, koliko ima i poraženi tim Čelika. Prvu poziciji drže Orlovi sa devet pobjeda iz devet utakmica, Banovići su upisali osam pobjeda u osam odigranih utakmica, dok je ekipa Lavova na omjeru od osam pobjeda i dva poraza.

U narednom kolu Play Off će u goste Kozari, dok će Čelik ponovo biti domaćin, ekipi Zrinjskog.

Top Komentari

Baco
Smecari pitarski,jos su i sudije kupili na sve probleme u koje je klub upao.Mozes varat ali sve se vrati kad tad...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi