ŽKK Play Off zadržao maksimalan učinak

Slavile u derbiju protiv Željezničara

ŽKK Play Off zadržao maksimalan učinak

Košarkašice Play Offa ostvarile su danas i peti trijumf iz isto toliko mečeva u Premijer ligi BiH.

One su u okviru 7. kola na gostujućem parketu savladale ŽKK Željezničar rezultatom 79:70.

Prvi period igre prošao je u izjednačenoj košarci s obje strane. Košarkašice Željezničara su taj period igre riješile u svoju korist sa jednim poenom razlike (21:20). 

Play Off mnogo bolje otvara drugu četvrtinu i serijom 10:2 okreću rezutat u svoju korist (23:30). Domaće košarkašice sa nekoliko pogođenih šuteva za tri poena uspijevaju vratiti prednost (34:33) i prinuditi trenera Play Offa Gorana Loju da tri minute prije poluvremena zatraži time out. To je donekle smirilo njegov tim, te se na poluvrijeme odlazi sa rezultatskim egalom (39:39).

Domaće košarkašice su na krilima sjajne Ariane Moorer mnogo bolje otvarile drugo poluvrijeme i brzo dolaze do prednosti 53:45. Prednost su uspjele održati i treći period igre riješiti u svoju korist rezultatom 59:55.

Gostujuća ekipa odlično otvara posljednji period igre i serijom 13:2 uspjevaju prelomiti rezultat u svoju korist. Do kraja meča su uspjele održavati prednost za konačnih 79:70.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Najefikasnija kod pobjedničkog tima bila je Nikolina Babić sa 20 poena. S druge strane Ariana Moorer je bila najefikasnija na meču sa 24 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.