ŽKK Željezničar se oglasio saopštenjem za javnost

ŽKK Željezničar se oglasio saopštenjem za javnost

Vodstvo ŽKK Željezničar je danas odlučilo izdati saopštenje za javnost, koje vam prenosimo u cjelosti i bez intervencija.

Kao najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini imamo potrebu da vam se obratimo saopštenjem za javnost iz vise razloga kojima svjedočimo na kraju takmičarske sezone 2015/16. Jedan od razloga jer smo javno, putem medija prozvani (email član UO Mirsada Đonlagić) kroz slučaj „Kapor“ da naša igračica Ljiljana Kiklić podliježe dodatnim provjerama i da je upitna validnost njene licence.

Želimo istaći i odgovorno stojimo iza sljedećeg, igračica Ljiljana Kiklić, nakon povratka sa studija iz SAD-a se priključila 7 dana pred prelazni rok našem timu, obavila probne treninge, ljekarski pregled i na obostrano zadovoljstvo potpisala ugovor do kraja takmičarske sezone. U međuvremenu je stigla potupna dokumentacija sa koledža iz SAD-a, kao i ispisnica od njenog matičnog kluba KK Feniks – Banja Luka kao i matičnog saveza KSRS iz Banja Luke.

Na osnovu toga je istoimena sasvim legalno licencirana u roku i jako smo ponosi na njen doprinos kroz Ligu 6 gdje je svojim igrama pokazala veliki stepen profesionalizma. KK Željeznicar kao klub sa najvećom tradicijom i uspjesima u ženskoj košarci nikada neće biti dio afera i mutnih radnji koje pojedinci svjesno i smišljeno sprovode uništavajući košarku u BiH poput karcinoma i sve to zarad ličnih interesa, promocije i postizanja vještačkih rezultata. Šteta je već učinjena, najviše je izgubila BH košarka, BH reprezentativka je oštećena te titula prvaka BiH za sezonu 2015/16 je odavno već minimizirana i izgubljenog sjaja, riješava se putem pravnika a ne na parketu. Pažnja i prioritet se daju privatnim ligama, a ne takmičenjima pod ingerencijom KS BiH. Amnestiranjem pojedinaca od strane tijela KS BiH i pojedinih članova su i doveli do ovakvog stanja te po svim propozicijama neregularnog takmičenja u sezoni 2015/16.

Pojedince koji su doveli do toga treba trajno ukloniti, vratiti snagu, integritet i regularnost u žensku košarku. Ovim putem molimo novi saziv članova UO KS BiH, Predsjednika KS BiH i Generalnog sekretara KS BiH da im to bude vodilja i način upravljanja na svim nivoima takmičenja za sezonu 2016/17 te da nikad više ne doživimo bruku da nakon odigranog zadnjeg kola Lige 6 nemamo prvaka BiH u konkurenciji za seniorke. Kao poruku i simbol regularnosti u takmičenju na utakmicu zadnjeg kola Lige 6. Nasih 11 seniorki iznjelo je svih 11 pehara prvaka BiH osvojenih kroz seniorska takmičenja pod okriljem KS BiH-a, koji krase prostorije KK Željezničara. Osvojeni su časno, na parketu, sa puno rada i ulaganja, osvojile su ih reprezentativke BiH i reprezentativke drugih država, osvajali su ih treneri i igračice zbog kojih se igra košarka, a nikako pravnici, komesari i komisije.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Na kraju, UO KK Željeznicar čestita Stručnom štabu i svim igračicama na uspješnoj sezoni, ispunjenim ciljevima i predanosti. Posebno nas raduje činjenica da kroz ljetni period naše igračice nastavljaju trenirati u reprezentativnom dresu U20 selekcije BiH ( Tekač Berina, Omerbašić Lejla, Mešan Meliha i Alispahić Zerina) i U16 selekcije BiH ( Peljto Iman i Alispahić Nejra) te im želimo puno sreće na tom putu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi