Mostarski klub odustao od nastupa u Premijer ligi: "Za korak unazad smo se odlučili iz opreza"
FOTO: ŽKK Zrinjski 2010/facebook

Nakon vrlo dobre sezone

Mostarski klub odustao od nastupa u Premijer ligi: "Za korak unazad smo se odlučili iz opreza"

Haris Zilić

Finansijski problemi sve više predstavljaju problem bh. klubovima, a pojedini sportski kolektivi odluče se i za korak unazad kako bi izbjegli totalni fijasko.

ŽKK Zrinjski 2010 iz Mostara prošle sezone je igrao sjajno u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za košarkašice.

Veoma mlada ekipa zauzela je šesto mjesto u regularnom dijelu prvenstva i izborili su play-off za prvaka.

U play-offu poraženi su od Jumpera iz Zenice sa 2:0 u pobjedama, ali rezultatski mogu biti zadovoljni sezonom u mostarskom klubu.

Ipak, nakon vrlo dobre sezone u Zrinjskom su odlučili da naprave korak unazad i da odustanu od nastupa u društvu najboljih naredne godine.

Za ovakvu odluku odlučili su se prvenstveno iz finansijskih razloga, a izdali su i saopštenje za javnost u kojem su sve precizno objasnili.

Oglasi

"Nakon dvije odlične sezone u najvišem rangu ženske košarke ŽKK ZRINJSKI 2010 - Mostar NEĆE nastupiti u Košarkaškom prvenstvu BiH za žene u sezoni 2024/25.

Razloga je puno, a izdvojiti ćemo samo neke od njih.

Promocija grada i županije u zadnje dvije godine okrunjena je brojnim pobjedama, uspjesima i trofejima u svim natjecateljskim kategorijama.

Petnaesta godina postojanja kluba koji nema mrlju u svome djelovanju, brojni uspjesi i odlikovanja nisu dovoljni da budemo dio najvećeg gradskog proračuna u povijesti Mostara. Predstavnici županije još nisu našli ni 10 minuta za prijem naših vrhunskih sportašica i prije svega dobrih, poštenih i vrijednih djevojaka.

Umorni od traženja malo pozornosti i financijske podrške, povrijeđeni nebrigom za ženski sport i postiđeni lažnim obećanjima odlučili smo se na ovaj potez.

Oglasi

Iduću sezonu natjecati ćemo se u okviru A1 lige za seniorke. U seniorski sastav ćemo uvesti mlade perspektivne igračice iz omladinskog pogona. Aktivnosti za mlađe kategorije nastavljamo kroz službena natjecanja i posjete turnirima za sve uzraste.

Za korak unazad smo se odlučili iz opreza da klub ne dovedemo u veće financijske probleme iz kojih bi se teško izvukli. Ostati ćemo optimisti i nadati ćemo se podršci koja je izostala u periodu kada nam je bila najpotrebnija i kada smo bili primjer kluba za sportsku literaturu.

Izvrsnost koju smo dokazali nastupom u najvećem rangu ženske košarke sa igračicama iz vlastite škole košarke je nešto što će i što bi trebalo biti zapisano u svim sportskim knjigama!

Hvala našim vjernim navijačima, službenim sponzorima i poduzetnicima kao i Sportskom savezu grada Mostara koji su nas podržali te ih pozivamo da i dalje budu uz nas. Posebno hvala HŠK Zrinjski Mostar bez čije nesebične podrške prethodne dvije sezone ne bi bilo moguće realizirati.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Vaš ŽKK Zrinjski 2010 Mostar!", stoji u saopštenju zavnost ŽKK Zrinjski 2010.

Nakon dvije odlične sezone u najvišem rangu ženske košarke ŽKK ZRINJSKI 2010 - Mostar NEĆE nastupiti u Košarkaškom...

Posted by ŽKK Zrinjski 2010 on Tuesday, June 18, 2024

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi