Bosnić: Bili smo jako motivisani da u teškoj situaciji damo sve od sebe

Selektor nakon nove pobjede

Bosnić: Bili smo jako motivisani da u teškoj situaciji damo sve od sebe

A. Čaušević

Vedran Bosnić je od reprezentacije BiH napravio zaista odličan tim što se vidjelo i u Bugarskoj. 

Upisan je i drugi trijumf u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. U Botevgradu naša selekcija je slavila 75:85.

"Prije svega, veoma sam sretan zbog reakcije mojih igrača jer nije bilo lagano nakon dugog putovanja i emotivne utakmice u Sarajevu. Pripremili smo se najbolje što možemo, kontrolisali smo utakmicu sve vrijeme i zaslužili smo pobjedu. Veoma sam sretan što smo nastavili s pobjedama i pozitivnim stvarima", rekao je selektor BiH.

Istakao je da su njegovi izabranici bili itekako motivisani te da su na kraju uspjeli iskontrolisati utakmicu i pobijediti.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Bili smo jako motivisani da u teškoj situaciji, zbog puta i malog broja treninga, damo sve od sebe. Bugarska je jako dobra i kvalitetna ekipa koja ide na Evropsko, da odmah razjasnimo. Igraju dugo godina skupa, ali mi smo kontrolisali utakmicu i dali su igrači sve od sebe. Mogli smo u nekim trenucima otići na plus 20 i ranije završiti utakmicu, ali jako sam sretan. Život je prekratak da ne iskoristite svaku šansu da pobijedite kad možete", poručio je Bosnić.

Reprezentacija BiH kvalifikacije nastavlja u februaru dvomečom protiv Litvanije koja također ima maksimalan učinak nakon prva dva kola.

Top Komentari

Mackintosh
Svi smo mi Hrvati, cijela reprezentacija, samo je Vedran Bosnic!
1 18
NodzeRM
Bravo Vedrane, kapa do poda!.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti